Atlasul norilor are la bază doar câteva personaje, chiar dacă o să vedeți peste 30 de persoane, ele sunt maxim 10 principale. Ideea este că filmul arată povestea acestor oameni din 6 epoci diferite și ne dovedește cum, în viață, nu contează ce ai fost până în acel moment. Contează ce faci când ești pus în fața unei situații de a lua o decizie la care în mod normal nu te-ai gândi, cum ar fi să-i ridici obiectul de pe jos unei persoane mai bătrâne din fața ta.
Dacă alegi să faci acel lucru nou, este posibil să-ți schimbi atât trecutul cât și viitorul, cel puțin asta am înțeles eu din film. Mulți îi mai zic Karma sau Legea compensației. În cazul de față eu o numesc deja-vu.
Dacă cineva priceput în montaj video, ar despărți secvențele din film ce schimbă epoca, sunt sigur că oamenii care nu au habar despre film sau carte, nu ar ști că fac parte din același film. Asta ca să înțelegeți munca colosală pe care producătorii filmului Atlasul norilor au făcut-o și chiar au reușit-o pentru că este un film de succes.
Producătorii filmului au reușit să creeze absolut totul: acțiune, romanță și puțină comedie; mister și tragedie; secretele universului și inima omenească. Posibil să numărați pe degetele de la o mână un alt film cu aceleași specificații, asta pentru că încă vă mai gândiți dacă merită să-l vizionați sau nu.
Eu am vizionat prima oară Atlasul norilor cu mult timp în urmă și pentru că aveam nevoie să-mi împrospătez memoria cu anumite detalii specifice, am ajuns și pe wikipedia unde am aflat o poveste interesantă despre film. Mai pe scurt pentru că dacă vreți mai pe lung, găsiți aici detalii, se pare că filmul era la un pas de a nu se mai produce.
Din lipsă de interes și, respectiv fonduri, Atlasul norilor a trecut pe dreapta. După o pauză mai lungă, strângându-se bani din surse independente, mai exact 102 milioane de $, Atlasul norilor a devenit unul dintre cele mai scumpe filme independente din toate timpurile.
Sunt 3 ore lungi pentru un film, dar merită mai mult acest film decât alte 3 mai slabe. Eu consider că Atlasul norilor este genul de film care a fost făcut mai bine decât cartea, chiar dacă la bază povestea provine din carte. Eu n-am putut să citesc mai mult de 100 de pagini din carte.
Lasă un răspuns