Când mi-a venit ideea acestui top de cărți pe care le-am citit vara asta eram tare entuziasmat, dar când am început să scriu, nu mai știam ce cărți am citit. M-am uitat repede în biblioteca mea virtuală unde am toate cărțile citite și în acel moment am înțeles de ce nu mai știam ce cărți am citit în vara asta.
Pentru că „am citit atât de multe”, am și uitat ce am citit. Din luna iunie și până la sfârșitul lunii august am doar 5 cărți citite. Știu, dezamăgitor, dar pentru topul din toamnă estimez că voi avea mai multe, pentru că numai în acest moment am deja 6 cărți începute. Dar pe astea le voi menționa mai spre sfârșit.
Napoleon: viață, moștenire, imagine: o biografie de Alan Forrest
Este prima carte pe care am citit-o vara asta. I-am văzut ceva reclamă pe Facebook, am găsit-o la un chioșc de ziare și uite așa am ajuns să citesc despre marele Napoleon Bonaparte – omul care aproape a îngenuncheat toată Europa. Recomand această carte despre Napoleon Bonaparte pentru că se citește ușor și nu intră în prea multe detalii, se rezumă la cele mai importante momente decisive din viața lui. O recenzie completă găsiți aici.
Omul de cretă de C. J. Tudor
Un thriller excepțional, se citește incredibil de ușor și cu greu îți vine s-o mai lași din mână. Așa cum am scris și în recenzia completă pe care o găsiți aici, a fost prima carte la care am trișat. N-am mai avut răbdare și am dat câteva pagini mai în față ca să văd ce s-a întâmplat, suspansul m-a terminat. Omul de cretă este cartea de debut a lui C. J. Tudor și este recomandată de marele Stephen King. Dacă nu ați citit-o până acum, consider că la începutul toamnei se va potrivi perfect.
Prinț și cerșetor de Mark Twain
Cartea pe care am citit-o la muncă, pe Kindle. Nu mai știu dacă am citit-o când eram mic sau nu, dar am simțit nevoie să o citesc acum. Povestea sau mai bine zis învățăturile pe care le veți lua după ce citiți această carte sunt neprețuite. Chiar dacă este o carte mai mult pentru copii, ar fi bine ca și noi, adulții să o citim.
Inteligență erotică. Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie de Esther Perel
Găsiți aici o recenzie completă. Prin cartea Inteligență erotică mi-am întărit convingerile că o relație în care nu mai există dorință, aia nu se mai numește relație de cuplu. Se poate numi că sunteți prieteni cu beneficii, dar nu mai există senzualitate sau măcar dăruire. Există doar acel „ahhh” de la sfârșit, care oricum se poate obține și prin alte metode. Desigur, în carte veți găsi răspunsuri indiferent de vârstă sau stadiul relației, dar se pune foarte mult accentul pe relația cuplurilor care devin părinți. Cam din acel moment se răcește totul și cam aia este vârsta la care cele mai multe cupluri divorțează.
Ar fi bine să vă gândiți bine cu cine alegeți să vă puneți inelul pe deget, mai ales dacă aveți certuri și despărțiri înainte de căsătorie. Gândiți-vă că după ce apar copiii, va fi și mai dificil. Nu spun că un copil este cauza pentru cele mai multe despărțiri, dar nevoile voastre vor fi puse pe planul doi. Dacă nu aveți chimie și înțelegere ca să realizați că sacrificiul poftelor voastre merită pentru un copil, atunci nu veți ajunge prea departe.
În cazul ăsta mai bine căutați persoana potrivită decât una care să vă cauzeze probleme mai târziu, pentru că atunci vor fi și mai dificil de gestionat. Nu cred că există vreo categorie de cupluri despre care să nu se vorbească în cartea asta.
Pacienta tăcută de Alex Michaelides
Este un alt thriller reușit. Carte este relativ nouă și pot să o numesc thrillerul anului 2019. Se vinde ca pe bandă și vă promit că merită. Cel puțin finalul, pentru mine a fost ceva – WOW! Nu mă așteptam la așa ceva și a trebuit să revizuiesc în minte tot ce citisem. N-am apucat încă să-i fac o recenzie mai detaliată, dar cred că am s-o mai citesc încă o dată. Am asociat-o foarte mult cu Fata din tren (găsiți recenzia aici), diferența este că Pacienta tăcută nu m-a ținut în suspans chiar pe toată durata cărții așa cum a fost la Fata din Tren, dar finalul a fost demențial. V-o recomand cu toată încrederea.
Cam astea au fost cărțile pe care le-am citit în cele 3 luni de vacanță, dar vreau să vă spun și despre cele începute deja. Poate le aveți și voi printr-un teanc de cărți încă neîncepute, așa cum le aveam și eu și plănuiți să vă apucați de ele.
12 reguli de viață de Jordan B. Peterson
La cartea asta stau de ceva timp pentru că este cam grea și am nevoie să fiu liniștit și să fiu sigur că nu intervine ceva în următoarea oră și să plec fără să termin capitolul început. Puteți să o cumpărați de aici și tot în același link găsiți mai jos, la descriere, cam tot ce trebuie să știți ca să o cumpărați. Pentru mine a fost suficient ca să o cumpăr. Încă nu pot să fac o descriere prea bună pentru că nu am citit prea mult din ea.
Viața în sălbăticie de Bear Grylls
De când am început să merg cu cortul la mare și am deja plănuit o escapadă și la munte, mi-a intrat în minte această carte a lui Bear Grylls. O aveam prin bibliotecă de foooaaaaarteeeee mult timp, dar niciodată suficient de motivat cât să o citesc. Acum trebuie să recunosc că am fost tare tolomac pentru că am ignorat-o până acum.
Este plină de informații despre viața în natură. Pentru orice fel de expediție este necesar un minim de cunoștințe despre natură. Ce fel de haine să-ți iei, ce fel de unelte, cum să-ți alegi hainele potrivite când te duci la magazin, la ce te ajută fiecare unealtă în parte. Deci este genială, iar faptul că informațiile astea vin de la Bear Grylls ar trebui să fie suficient. Și când mă gândesc că nici la jumate nu am ajuns.
Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune de Simon Sinek
O carte potrivită pentru cineva care se află într-o poziție de lider, indiferent de mărimea grupului pe care îl are sub aripă. Cartea este foarte bună și pentru cine aspiră să devină un lider. Partea proastă pe care nu mă pot abține să nu o spun este că a fost publicată prin 2009, iar ideile nu sunt suficient structurate. Este multă pălăvrăgeală în jurul aceleiași idei, dar acele câteva idei sunt reguli obligatorii pentru un lider. Aceste câteva idei sunt expuse într-o altă perspectivă față de cum le vedeam până acum. Merită citită.
O scurtă istorie ilustrată a românilor de Neagu Djuvara
Abia m-am apucat de cartea asta și sunt puțin (mai mult) uimit de informațiile astea. Am înțeles că mai există o versiune ceva mai veche, dar fără ilustrații. Pentru un conținut ceva mai consistent și mai multe informații, clar vă recomand acea variantă. Ce m-a uimit și trebuie să recunosc că nu știam chiar atât de multe, istorisirile pleacă de la originile noastre, de la primele secole d. H. Nu este chiar o lectură ușoară, dar este cea mai potrivită pentru cine dorește să-și cunoască originile, ca român.
Stâlpii pământului de Ken Follett
Nu cred că există vreo carte scrisă de Ken Follett ce mai necesită o descriere care să-l convingă pe un cititor că merită atenția. Cu toate astea eu intenționez să ma opresc din citit, pentru că am descoperit că după cele 3 volume, BBC a făcut o mini serie. Eu am văzut de cel puțin 3 ori această mini serie și încă m-aș mai uita. Atunci n-am știu că are la bază aceste cărți, iar acum, în timp ce citeam am văzut asemănările și pe urmă am căutat pe net ca să mă conving. Nu mai are nici un farmec să citesc când știu cam toate momentele cruciale. Dar eu vă recomand să o citiți dacă nu ați văzut mini seria.
O odisee spațială de Arthur C. Clarke
Am început să citesc cartea asta mai mult pentru că o vedeam recomandată pe Facebook de foarte mulți indivizi și am zis că trebuie să fie ceva de capul ei. Am ajuns la jumătatea primei cărți și mi se pare interesantă. Ce e drept că o citesc la muncă pe Kindle (vezi review la Kindle), unde se poate întâmpla să citesc câteva pagini pe zi sau doar una. Așa citesc de mult timp și am citit multe cărți în felul ăsta. Acum mă gândesc serios să continui toată seria.
Lasă un răspuns