Fiindcă mă număr printre cititorii de toate gusturile, ajung să citesc și cărți de dragoste. În plăcerea lecturii trebuie să existe toate categoriile și de aceea am făcut și acest top al celor mai frumoase cărți de dragoste. Sunt de părere că indiferent de vârstă sau preferințe literare, trebuie ca lumea să citească cărți diferite până să-și găsească adevărata plăcere. Atunci când o vei face, trebuie să citești cele mai bune cărți din categoria respectivă.
Dama cu camelii – Alexandre Dumas, fiul. O poveste tristă care ne dovedește cum, în acea perioadă și inclusiv în zilele noastre, la multe familii aparențele sociale sunt totul, dar nu și dragostea. O poveste de dragoste ce nu a fost lăsată să crească. Cel mai trist, ca în orice poveste, că tocmai la sfârșit, când știe că tuberculoza o s-o răpească de pe această lume, îndrăznește să-i spună lui Armand de ce a ales să-și reia viața de curtezană. Chiar dacă sunt mulți care nu înțeleg viața tristă pe care o au curtezanele, vreau să știi că este totuși o viață trăită din plin și au multe de povestit. Din păcate atunci când în sfârșit întâlnesc marea iubire, barierele sociale intervin.
Amantul doamnei Chatterley – D. H. Lawrence. Este considerată una din cele mai controversate cărți din istoria literaturii. Acest roman a devenit foarte celebru datorită subiectului neconvențional. Spune povestea unui bărbat care aparținea clasei muncitoare și a unei femei aristocrate. În urma unui accident care îl paralizează de la brâu în jos, Clliford Chatterley nu mai poate să-și satisfacă tânăra soție decât într-un mod intelectual, dar nevoile soției sale sunt mult mai mari și ajunge să-și consume poftele în brațele altui bărbat. Scenele erotice și limbajul licențios sunt atuurile acestui roman.
Sub aceeași stea – John Green. O poveste de dragoste ce a plecat de la ceea ce unii ar numi, un necaz. O fată tânără pe nume Hazel care este în faza terminală, ajunge într-un grup de suport unde îl întâlnește pe Augustus. Își descoperă pasiunile împreună și tot împreună pleacă în altă țară pentru a-l găsi pe autorul unei cărți, dar la întoarcere, veștile rele sosesc și ele. O carte ce ne învață cum să ne bucurăm de viață, cum să iubim mai mult și cum să apreciem și cel mai mic detaliu din viața noastră. O poveste de viață și dragoste.
Dragostea în vreme holerei – Gabriel Garcia Marquez.
Amintește-ți de mine cu un trandafir
O poveste de dragoste ce ne dovedește încă o dată că doar timpul ne arată adevărata dragoste. În această poveste, timpul înseamnă 50 de ani, 9 luni și 4 zile, dar într-un final, toate se așează așa cum ar trebui. În această poveste foarte mulți cititori sunt furați de talentul autorului de a descrie. Simți pur și simplu că faci parte din creație, dar pentru cei maturi, cei care sunt obișnuiți cu astfel de descrieri, doar povestea de dragoste este ceea ce îi mai ține treji, până la 4 dimineața, cu speranța că se vor culca atunci când povestea ia o mică pauză. Problema de care te vei lovi la sfârșitul cărții este că nu vei putea uita prea curând această poveste de dragoste. Eu nu am reușit. Vezi recenzia completă.
Fluturi – Irina Binder. O fată, un oraș, un club și doi băieți. Cam aceasta este introducerea ce ne duce pe culmi diferite atunci când adăugăm și dragostea. În această poveste, fiecare iubește pe cineva, dar în moduri diferite și de aici apar și divergențele. Nu ai cum să locuiești în aceeași casă cu băiatul pe care îl iubești (în secret) și băiatul cu care te afișezi, fără să creezi gânduri de gelozie, drept urmare apar și evenimente neplăcute pe la pădure. Limbajul sărac în vocabular este cu siguranță un minus în această serie de cărți, dar dacă s-ar face un film/serial, cu siguranță că ar atrage multe priviri.
Mic dejun la Tiffany – Truman Capote. Un stil de viață pe care, din păcate, majoritatea fetelor din zilele noastre și-l doresc. Romanul spune povestea unei fete care trăiește numai din banii bărbaților. Flirtează cu toți bărbații bogați, iar aceștia îi oferă cadouri scumpe și o scoate prin cluburi doar pentru a obține atenție din partea ei. Vecinul lui Tiffany de bloc, Fred, așa cum ea l-a denumit după fratele ei mai mare, este cel care o mai temperează din când în când, iar motanul ei nu reușește să primească nici un nume. O carte ce se citește foarte ușor și foarte repede, iar la sfârșit ai acea satisfacție că timpul tău nu a fost irosit degeaba.
Cartea Mironei – Celia Serghi. În acest roman avem o poveste care nu se termină cu și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, dar există dragoste. O fată tânără ce se îndrăgostește de un bărbat mult mai matur decât ea. Cam aici se învârte povestea, dar ceea ce face acest roman unic, este firul narativ ce este explicat în timp ce se desfășoară povestea și bineînțeles partea istorică. O parte din această carte este trăită în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Foarte multe detalii frumos expuse și toate povestite din punctul de vedere al Mironei.
Descătușarea – Sylvia Day. Face parte din seria Crossfire. Cartea spune povestea a doi tineri căsătoriți care au probleme de cuplu, puțin mai diferite decât majoritatea oamenilor, dar își dau tot interesul să le rezolve. În această carte, ultima de altfel, cei doi reușesc să ajungă la o soluție după foarte multe încercări. Dacă ai răbdare să citești toată seria și nu doar ultima carte, o să trăiești o poveste frumoasă, dar ai grijă că este o poveste erotică. Nu se rezumă doar la partide de sex banal ci la partide de amor care depășesc cu mult plăcerile fizice. Plăcerile acelea pe car ți le dorești ca partenerul tău să ți le îndeplinească, mai ales că știe după ce tânjești. Acele plăceri despre care nu poți vorbi cu colegele de muncă, dar la care te gândești când ești la muncă.
Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes. Povestea este împărțită în două părți. Partea prezentă – o tânără ziaristă care este îndrăgostită de un bărbat însurat și care dorește să fie al ei pentru totdeauna. Însă, pentru că nu poate fi așa cum își dorește ea, se refugiază în muncă. La editura unde lucrează găsește o scrisoare de dragoste din anul 1960. Scrisoare este adresată unei femei ce este rugată să își părăsească soțul. Regăsindu-se în aceeași situație, toată povestea are un impact foarte mare pentru ea și decide să descopere ce s-a întâmplat cu personajele. Pe parcurs află că fata din 1960 a avut un accident și se afla în spital. Trezindu-se cu amnezie și nimeni care să o ajute să descopere ce s-a întâmplat, descoperă o serie de scrisori prin care comunica cu un alt bărbat. Bărbat pentru care era dispus să-și părăsească soțul. Punctul culminant este atunci când descoperă ce s-a întâmplat cu bărbatul pentru care era dispusă să-și părăsească soțul și când cele două povești se unesc.
Călătoarea – Diana Gabaldon. Cum nu există povestea de dragoste perfectă, nu există nici cartea perfectă sau seria în cazul de față. Aceasta carte mi s-a părut mult prea siropoasă, dar numărul foarte mare de cititori încântați de această serie m-a făcut să-mi aduc aminte că gusturile nu se discută. În acest volum avem un cuplu căsătorit ce se află în a doua luna de miere. Claire ajunge să fie teleportată printr-o piatră magică, ajunge în urmă cu 200 de ani și de aici începe povestea. O poveste ce îți trezește foarte multe emoții, dar cu siguranță, povestea de dragoste nu lipsește.
Un om oarecare a zis
Ai citit Fluturi? Ce părere ai?
bogdan a zis
Când vine vorba de cărți de dragoste, personal prefer ceva mai autentic, mai plin de viață și pasiune. În Fluturi nu am regăsit nimic din ce-mi place, prin urmare nu pot avea o părere obiectivă.
Un om oarecare a zis
Fluturi de fapt e ca un jurnal în care autoarea își scrie gândurile, descrie modul în care ia naștere iubirea dintre ea și fratele iubitului ei, scrie despre evenimentele ce au loc… eu tind să cred că nu e neapărat un roman de dragoste.
Un om oarecare a zis
Mulțumesc!