Cele mai citite cărți a devenit deja un ritual, atât pentru cei care fac articole cât și pentru cei care le citesc, mai ales pentru cei care doresc să-și mărească biblioteca de cărți pe sfârșit de an.
Din punctul meu de vedere, nu prea am avut multe noutăți anul acesta, așa că în acest top vom avea cărți care au mai fost și în alte topuri, în alți ani. La sfârșit voi adăuga și o predicție cu acele cărți pe care eu cred că le vom vedea în toate topurile.
Oamenii fericiți citesc și beau cafea
Chiar dacă această carte a apărut în 2016 (în România), continuă și acum să doboare în clasament multe cărți ale unor scriitori mari. Agnès Martin-Lugand reușește să facă furori de la primul său roman și nu putem face altceva decât să ne bucurăm.
Oamenii fericiți citesc și beau cafea este o carte simplă ce poate fi citită de oricine, pe alocuri amuzantă, iar finalul, mai mult ca sigur va marca și pe cel mai rece cititor. Mai mult ca sigur, la final, veți dori să mai continuați. Ei bine, există și o veste buna. Există și o continuare: Viața e ușoară, nu-ți face griji.
Străinul de lângă mine
Este apărută în 2018 și deja și-a făcut loc în topuri. Un rol important l-a jucat și numele autoarei: Irina Binder. Autoarea bestsellerelor: Fluturi și Insomnii, Irina Binder revine cu un nou roman ce promite o nouă poveste ce ne va bântui.
Și de această dată, Irina Binder promite o serie de povești inspirate din realitate și fără cenzuri. Cine ești Tu? Cine este Celălalt? Este întrebarea pe care o s-o aveți în minte la final.
Dacă în mai puțin de 8 luni a reușit să ajungă în topul celor mai citite cărți în 2018, sunt sigur că vom vedea Străinul de lângă mine și anul următor în topuri, asta dacă nu cumva o să mai scoată altceva cu care să-și înlocuiască cărțile anterioare.
Sapiens. Scurta istorie a omenirii
Face parte dintr-o serie de cărți despre care am mai vorbit și cred că vom mai vorbi mult timp de acum încolo, mai ales că Yuval Noah Harari vine la București în 2019 în cadrul evenimentului Brand Minds.
Vă spun de pe acum că nu este o carte ușoară și mai mult ca sigur nu are un final fericit, dar dacă vrem să vedem în viitor, trebuie să ne cunoaștem trecutul, iar Yuval Noah Harari o face într-un stil epic. Atât de multe informații, structurate atât de perfect îl va ține lipit de carte și pe cel mai sceptic critic.
Citește recenzia la Spaiens. Scurta istorie a omenirii
Nu vă faceți griji că informațiile nu se opresc doar la Sapiens. Scurta istorie a omenirii. În același top se mai află și continuarea primei cărți: Homo Deus. Scurta istorie a viitorului, o carte ce ne arată diferite scenarii în care putem ajunge. Nici unul nu este cu final fericit, dar este important să fim conștienți de stadiul în care ne aflăm.
Vezi oferta celor 3 cărți
Set 4 cărți JOHN C. MAXWELL
Un set perfect pentru cei care caută cărți de dezvoltare personală. Observ pe multe site-uri acest set de cărți și chiar nu mă miră asta. De câțiva ani observ cum cărțile de dezvoltare personală au prins un avânt extrem de mare, în comparație cu deceniul trecut.
John C. Maxwell este un lider, un expert în dezvoltare personală, un scriitor al multor cărți din această categorie și un om de afaceri de succes. În America este o legendă vie și observ cum și estul Europei îl descoperă încet.
Din acest set de 4 cărți ale lui John C. Maxwell am citit până acum doar două cărți, iar a treia este la rând. Ideile pe care John C. Maxwell le transmite prin cărțile lui sunt extrem de ușor de înțeles. Indiferent că vrei să citești pentru prima oară cărți de dezvoltare personală sau ai deja o bibliotecă întreagă la activ, John C. Maxwell este potrivit pentru toate nivelurile.
Vă recomand și Topul cărților de dezvoltare personală
Testamentul lui Abraham
Este un roman de excepție ce nu va pleca mult timp de acum încolo, din topuri. Nu concep așa ceva. Sunt mândru că avem un scriitor român ce a reușit să aibă un așa bestseller internațional. Testamentul lui Abraham este al doilea roman al lui Igor Bergler și cu ajutorul acesteia a devenit cel mai bine vândut scriitor român după Revoluție.
Igor Bergler este certat că a intrat în viața noastră precum o furtună, fără să ne anunțe de prezența lui. Chiar dacă Testamentul lui Abraham este apărut în 2017, sunt sigur că mulți ani va mai fi în topuri și mă bucur să o văd la reducere în această perioadă.
Nu o să vă povestesc mai multe despre carte, pentru că găsiți o recenzie completă aici, dar am să va las un mic trailer oficial al cărții care pune o serie de întrebări ce reușește să stârnească interesul și celui mai nepăsător cititor (dacă o exista așa ceva).
Un roman care te va bântui multă vreme după ce l-ai citit
Origini
Este un alt roman de excepție, mulți chiar spun că este concurentul romanului Testamentul lui Abraham. Eu consider romanul lui Igor Bergler mult mai bun și nu pentru că este român ci pentru că Origini este cel mai bun roman pe care Dan Brown l-a scris până acum și pentru că se bucură de o notorietate mai mare, dar nu mai bun decât al lui Igor Bergler.
În continuare rămâne în topuri, chiar dacă a apărut anul trecut și nu mă miră, pentru că este un roman de excepție. Găsiți aici o recenzie completă pentru romanul Origini.
De unde venim? Și unde ne ducem?
Acestea sunt întrebările pe care cititorul le va descoperi alergând prin povestea frumos creată și desenată de Dan Brown. Găsiți aici un mic trailer pentru romanul lui Dan Brown – Origini.
Stâlpii Pământului
Un roman și un scriitor de excepție. Stâlpii pământului a fost publicată prima oară în anul 1989. De atunci a fost republicată de mai multe ori, iar în România, cărțile lui Ken Follett au ajuns în librării, în jurul anului 2016.
Ken Follett este un scriitor deosebit, altfel nu ar avea atâtea bestselleruri internaționale și atâtea cărți publicate. Stâlpii Pământului este prima carte din seria de trei cărți.
O dovadă clară că Stâlpii Pământului este un roman de excepție va fi în anii următori când vom vedea în topuri mai multe cărți scrise de Ken Follett.
Acestea au fost cărțile pe care le-am găsit tot anul 2018 în topuri și încă le mai găsim, dar mai există și o altă categorie de cărți. Cărțile care abia au apărut, au fost extrem de așteptate din momentul când s-a anunțat lansarea acestora, iar multe dintre ele deja se află aproape de topuri.
-
21 de lectii pentru secolul XXI – Yuval Noah Harari a apărut la începutul acestui an și este continuarea primelor două cărți. O lectură ceva mai slabă din punctul multora de vedere, dar asta eu zic că ține de perspectiva fiecăruia atunci când o citește.
-
Povestea mea – Michelle Obama. Nu știu dacă Michelle Obama mai are nevoie de vreo introducere și cu atât mai puțin surpriza că la scurt timp după ce a plecat de la Casa Albă, și-a scris memoriile. Un citat de-al ei îmi vine acum în minte, sper să nu-l greșesc: Erau într-o zi, în timpul mandatului de președinte, într-un restaurant și proprietarul a dorit să stea puțin de vorbă cu ei. La sfârșit, Michelle Obama i-a mărturisit soțului ei că proprietarul restaurantului și Michelle se cunoșteau din facultate și puțin a lipsit să fie împreună. În acel moment Barack Obama o ia de mână și îi spune că dacă asta s-ar fi întâmplat, acum ar fi fost patroană de restaurant, la care Michelle îi zâmbește și îi spune: „Nu dragul meu, acum el ar fi fost Președintele Statelor Unite”.
-
Romania, te iubesc! – Paul Angelescu, Alex Dima, Paula Herlo, Rareș Năstase, Cosmin Savu. O carte ce a fost prima oară văzută în imagini la televizor. Un proiect ce a trecut testul timpului, iar reacțiile oamenilor care încă mai urmăresc constant emisiunile la TV, atestă că oamenilor le place și ar dorii să vadă mai mult. Cam așa s-a născut și ideea de a pune emisiunea într-un format fizic care să poată fi vizionată oricând și oriunde. Detalii „la cald” din timpul filmărilor și poze care, probabil, nu au apărut pe sticlă. Toate aceste surprize plăcute și neplăcute le puteți citi în cartea care va fi lansată anul acesta.
Acesta este pariul și predicția mea pentru topul cărților 2019 sau cel puțin o parte din el.
Radulescu Stefan a zis
Adolf H. Doua vieti – Eric-Emmanuel Schmitt
Este foarte bine scrisa. E un punct de vedere interesant.