O zi obișnuită cu un Soare strălucitor și un cer senin mă găsește pe strada Barbu Văcărescu, în zona birourilor din Pipera, pe la ora prânzului. Nimic diferit până acum, am mai fost în situația asta de sute de ori, dar așa cum stăteam eu la semafor observ un grup de băieți și fete cum vin dinspre clădirile de birouri, traversează strada printre mașini și se îndreaptă către mall-ul Promenada, cel mai probabil se aflau în pauza de masă.
Apoi, avansând în coada de mașini, observ la trecerile de pietoni, un regiment de oameni care făceau același lucru și mai mult ca sigur, lucrau la birourile din Pipera. Și cum stăteam eu cu mâna stângă, în falca stângă, m-a lovit un gând de care nu puteam să scap. Trebuie să mai precizez că tot înspre masa de prânz mă îndreptam și eu, doar că eu urma să savurez o masă cu specific indian.
Nu puteam înțelege de ce toți acei oameni, sunt sigur că erau chiar și mai mulți – acela era doar un semafor, își pierd trei sferturi din pauza de masă, pe drum. De ce merg atâta pe jos, de ce fac acel drum, zilnic, doar ca să mănânce ceva simplu, ceva ce poți lua de oriunde. Adică am mai văzut la unii cum își cărau mâncarea în brațe către birou, unde urmau să mănânce și nu era vreun fel de mâncare pentru care să fi meritat tot acel deranj.
Altă chestie pe care nu o înțeleg: bați atâta drum, pierzi atâta timp și mai mult ca sigur dai o gălăgie de bani doar ca să mănânci ceva ce poți să-ți faci acasă – sandwich, pizza sau ciorbă, în condițiile în care poți să ieși din clădirea de birouri, cobori la Food Truck și gata. Nici nu cred că am să înțeleg vreodată.
Așa cum spuneam, eu mă îndreptam către food truck-ul IndiVan. Am o slăbiciune pentru mâncare lui Radu și de câteva zile chiar trec mereu pe acolo. Eu consider că atâta timp cât mănânc în oraș, trebuie să mănânc ceva diferit sau ceva ce nu pot face acasă, iar mâncarea indiană este răspunsul perfect la o astfel de idee.
Fără să mai spun de beneficiile că la un food truck, poți vedea direct cum îți este pregătită mâncarea și cum îți este servită – un beneficiu pe care nu îl ai la nici un restaurant din nici un mall sau sandwich preparat în cine știe ce condiții.
Discut cu mulți clienți despre această idee de a mânca altceva la prânz, atunci când mănânci în oraș și, culmea, chiar unii clienți aduc în discuție bucătăria indiană, doar că mulți au impresia că aceasta este picantă. Trebuie să recunosc că nu am mâncat mâncare indiană la restaurant, am mâncat doar de la Food Truck-ul lui Radu – IndiVan și de un lucru sunt sigur: mâncarea indiană este atât de picantă pe cât vrei tu să fie.
Pentru că mai stau la bârfe cu Radu, apuc să-i văd și clienții care îi vin acolo. Spre mirarea mea am descoperit și clienți care nu știau de prezența food truck-ului acolo, în buricul clădirilor de birouri din Pipera și uimiți de veste, n-au mai bătut atâta drum până la supermarket sau restaurant să mănânce, fără să mai vorbim și de bani, pentru că da, este mai rentabil la food truck.
Dar lăsând la o parte toate astea, eu mă gândesc și la gust când îmi aleg ceva de mâncare și nu trebuie să fii Chef ca să cunoști cât de gustoasă este bucătăria indiană.
Într-o zi eram curios de ce aveam în farfurie și l-am întrebat pe Radu de ce aveam atâtea condimente. Pe loc mi-am dat seama cât de stupidă era întrebarea. Mâncarea indiană este bogată în condimente și este gătită la foc mic ca să-și facă condimentele efectul în preparat. Începuse să aibă sens, dar mi-am dat seama că pentru mine chiar nu contau aceste informații, gustul acela urma să-mi rămână mult timp, cu sau fără acea explicație.
Eu am mai scris despre IndiVan în acest articol, cum l-am avut pe Radu ca și client în taxi și pe urmă ne-am întâlnit la mai multe evenimente cu food truck-uri. În acea vreme, dar și acum IndiVan a fost și este singurul Food Truck cu mâncare indiană din România.
După o bătălie legendară de convingere, am plecat de acolo și am ieșit din acea junglă gri a birourilor din Pipera, chiar dacă în mintea și stomacul meu era un conglomerat de arome, carne și sosuri combinate maiestuos de un bucătar ce se hrănește cu satisfacția clientului fericit.
Nu plănuisem, dar tot în Barbu Văcărescu am ieșit și am mai văzut un regiment de oameni care se întorceau la birou cu mâncarea în mână. Salată în cutie de plastic, pungi de hârtie ce mascau mâncarea de la diferite restaurante fast-food sau sandwich-uri baghetă de la super-market. Pur și simplu nu puteam înțelege. Dacă lucrezi la birou, de ce să mergi atât pe jos ca să-ți cumperi de mâncare ceva simplu? De ce? Când ai Food Truck cu mâncare indiană la colțul clădirii.
Așa că da, susțin campania #altcevalapranz și chiar îți recomand și ție să fii mai aventuros când vine vorba de mâncare, mai ales dacă lucrezi la birouri în Pipera și ai Food Truck-ul IndiVan lângă tine, s-ar putea să ajungi ca mine și să nu te mai mulțumești cu mâncarea normală.
Lasă un răspuns