În ziua de azi nu cred că sunt mulți cei care să nu fi auzit de Netflix. Adică să fim serioși, una din cele mai mari companii din lume care oferă servicii de streaming video. Cu o prezență în 190 de țări, la jumătatea anului 2018 Netflix a ajuns la 125 de milioane de abonați din întreaga lume. Beneficiul principal de a avea cont pe Netflix, pe lângă multe altele este și cel că vei putea viziona seriale și filme bune făcute de ei, mult mai devreme decât la cinema, cel puțin în România, eu am observat asta de mai multe ori.
Filmele și serialele bune de pe Netflix nu sunt „bune” pentru că așa spun eu, până la urmă gusturile nu se discută, dar vorbim de seriale, mai târziu și filme care au primit nominalizări chiar și la Globul de Aur, iar asta spune multe. Păi să vedem câteva dintre ele ca să îți faci o părere:
Seriale pe Netflix
House of Cards pe Netflix

House of Cards a fost lansat în premieră pe Netflix la data de 1 februarie 2013. Un serial ce are ca temă principală politica, dar mai abordează și teme precum: pragmatismul nemilos, manipularea și puterea. În prezent sunt 5 sezoane, iar sezonul 6 din House of Cards este programat să apară pe 2 noiembrie 2018 și din cauza scandalului în care actorul principal Kevin Spacey a fost implicat, acesta va fi ultimul sezon.

Conform informațiilor publice, statul a oferit milioane de credite fiscale pentru a subvenționa costurile de producție. Producția pentru sezonul 1 din House of Cards a costat 63 de milioane de dolari americani, mai mult de 1.800 de afaceri din Maryland au fost implicate și aproximativ 2.200 de localnici au fost angajați, cu un impact economic de 138 de milioane de dolari.
Pentru un serial TV online, acestea sunt niște cifre amețitoare și sunt doar pentru sezonul 1 din House of Cards, iar lista poate continua și pentru restul sezoanelor. Colaborarea cu Netflix a fost benefică de ambele părți pentru că doar așa a putut ajunge serialul în toate colțurile din lume.
House of Cards nu a dus lipsă nici de premii și chiar foarte numeroase. Serialul a primit 33 de nominalizări la Primetime Emmy Award pentru mai multe categorii. Este prima serie originală online care primește nominalizări atât de multe. House of Cards a mai primit și 8 nominalizări pentru Globul de Aur, două dintre ele le-au și câștigat în ani diferiți.

Bineînțeles, să nu uităm de serialul Narcos ce a făcut furori peste tot în lume, iar în Columbia, acolo unde de altfel a fost și filmat pentru că povestea lui Pablo Escobar acolo se întâmplă, s-a lăsat cu amenințări reale. Am auzit într-o dimineață la știri că rude apropiate lui Pablo Escobar au amenințat în mod direct, actori care filmau pentru serialul Narcos. Serialul arată povestea lui Pablo Escobar și cum a ajuns unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din lume
Prison Break

Un serial veteran, dacă aș putea să-l caracterizez așa pentru că, până în prezent, are 12 ani de când s-a lansat primul sezon din Prison Break. Povestea serialului pare simplă. Din cauza unei conspirații politice, un om nevinovat este trimis la închisoare cu sentința pe viață. Fratele lui, intră în închisoare intenționat, apoi vin cu planuri de a ieși din închisoare, din interior, dar cu toate astea, producătorii au reușit să-i țină pe telespectatori cu sufletul la gură atâta vreme.
Până în prezent, Prison Break are 33 de nominalizări și 8 premii câștigate, la diverse festivaluri de film, printre care: Alma Awards, Australian Film Institute, Casting Society of America, People’s Choice Awards și multe altele.
Serialul Prison Break are 5 sezoane și poate fi vizionat pe Netflix.
Homeland

Homeland este unul dintre cele mai captivante seriale pe care le-am urmărit. Oferă extrem de multe informații despre cum reacționează serviciile secrete, armata și, de ce anumite informații, nu ajung la oamenii normali.
Povestea serialului Homeland, pornește de la informația cum că un soldat american, despre care nu se mai știa nimic de foarte multă vreme, tocmai a fost salvat. Acesta revine acasă și este primit ca un erou. Aici intervine Carrie (Claire Danes), care este aproape sigură că Nicholas Brody (Damian Lewis), a fost recrutat ca soldat pentru al-Qaeda și că singurul lui scop, este de a plănuii un atac în America.
Serialul are 168 de nominalizări și 56 de premii câștigate la diverse festivaluri de film. Vă recomand să vizionați Homeland pe Netflix. Este un serial interesant ce o să vă plimbe prin lumea spionajului modern.
Peaky Blinders

Peaky Blinders este un serial puțin diferit față de tot ce am vizionat în ultima vreme și poate că aceste este farmecul lui. Serialul ne arată viața, dar mai ales mafia de la începutul anilor 1900, din Birmingham, Anglia.
Sincer, eu am decis să mă uit la Peaky Blinder, după ce m-am uitat la trailerul serialului și am auzit vocea acestei fete. Din punctul meu de vedere, melodia nu are nici o legătură cu serialul, dar când am auzit vocea asta, m-am decis pe loc. Am petrecut mai mult timp să caut cine cântă melodia din trailer, decât acele câteva secunde, cât mi-a luat să mă decid că vreau să mă uit la Peaky Blinders și nu regret nici o secundă.
Mai nou, am citit că linia de producție, Kent & Curwen, la care David Beckham este asociat, colaborează cu producătorii serialului Peaky Blinders pentru o nouă colecție de haine.
Mad Men

Îndrăznesc să-l numesc cel mai bun serial pe care l-am văzut vreodată, chiar mai bun decât Game of Thrones, Westworld sau altele (deși astea două sunt pe platforma HBO) și, spre norocul nostru, serialul este disponibil pe Netflix.
De ce merită Mad Men? Povestea serialului are loc la începutul anilor 1960, în New York și se axează pe viața celui mai bun om din publicitate – Donald Draper. Serialul este incredibil datorită mesajelor transmise indirect, dar atent alese. Am auzit chiar și psihologi care au recomandat acest serial pentru comportamentul bine ales. De la viața personală din familie, relațiile cu colegii de la birou, ingeniozitatea din spatele reclamelor, cum aleg să transmită un mesaj prin reclame și practicile dintre companie și firmă de publicitate pentru crearea unei reclame și până la comportamentul cu toate femeile din viața și patul lui.
Mad Men este momentan pe locul 133 din Top 250 cele mai bune seriale create vreodată. Serialul a primit 5 Globuri de Aur, alte 132 de premii și încă 381 de nominalizări. Totul la acest serial este bine ales, îmbrăcămintea, limbajul, evenimentele și decorul. Serialul are 7 sezoane și nu va mai continua.
Sherlock

Sper că toată lumea îl cunoaște deja pe celebrul detectiv Sherlock Holmes, dar aventurile lui diferă foarte mult. Seriale și filme sunt destule cu Sherlock, dar dacă vorbim de cele mai noi, păi sunt vreo 2 filme cu Robert Downey Jr. în rolul principal, însă acest serial Sherlock, mi se pare cel mai reușit când vine vorba de reprezentarea personajului.
Serialul are 4 sezoane și din 2017 nu s-a mai produs nimic nou, dar cu acest serial nu se știe niciodată când sau dacă va mai învia. Actorii care mi-au plăcut cel mai mult și care se potrivesc extraordinar pe aceste roluri sunt: Benedict Cumberbatch, care îl joacă pe Sherlock Holmes, Martin Freeman (Dr. John Watson), Mark Gatiss (Mycroft Holmes) și Andrew Scott (Jim Moriarty).
Sherlock este o mini-serie creată de BBC, de 4 sezoane cu câte 3 episoade / sezon, ultimul având 4 episoade. Este pe locul 17 în Top 250 cele mai bune seriale și este disponibil pe Netflix. Are o nominalizare la Globurile de Aur, 88 de premii câștigate și alte 172 de nominalizări.
Filme originale Netflix
Looper: Asasin în viitor

Looper este un film distopic plin cu acțiune și aventură. Descrierea pe scurt a filmului îl are în prim-plan pe Joe (Joseph Gordon-Levitt) care este asasin plătit pentru a omorî oameni din viitor. Cum funcționează asta? Păi, cei din viitor trimit oameni înapoi în timp pentru a fi omorâți, iar cu asta se realizează dispariția acelui om și tot ce ar fi făcut el în viitor. De ce nu îi omoară ei direct acolo și îi mai trimit înapoi în timp? Pai de dragul filmului, se presupune că în acel viitor nu au voie să omoare oameni.
De ce vor să-i elimine? Oamenii din viitor au ajuns la un nivel la care nu mai tolerează violența, leneșii, hoții – pleava societății. Și cum nu pot să-i omoare, îi trimit în trecut pentru a fi eliminați. Filmul Looper devine imediat interesant când Joe este nevoit să-l omoare pe Joe din viitor (Bruce Willis). Filmul este mai mult decât acceptabil și momentan este disponibil și pe Netflix. Pe lângă actorii deja menționați, mai merită să- amintesc și pe: Jeff Daniels și frumoasele Piper Perabo și Emily Blunt. Trailer.
12 ani de sclavie

După titlul original: 12 Years a Slave este un film biografic, bazat pe cartea publicată de Solomon Northup pentru prima dată pe 5 februarie 1853. Filmu, ca și cartea de altfel prezintă povestea lui Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru născut om liber în New York. Un copil educat care a devenit un violonist foarte bun și apreciat. Până într-o zi când a fost răpit și vândut ca sclav. Solomon luptă atât pentru viața lui, dar și pentru libertatea pierdută.
12 ani de sclavie este un film foarte bun cu nota peste 8. În prezent se află pe locul 202 în topul de 250 cele mai bune filme, a câștigat 3 Premii Oscar, alte 238 de premii și încă 335 de nominalizări. Mai merită menționați și actorii: Sarah Paulson, Paul Giamatti, Benedict Cumberbatch, Nicole Collins, Brad Pitt, Lupita Nyong’o, Alfre Woodard, Paul Dano, Michael Fassbender. Trailer.
The Next Three Days

Dacă nu ești vreun critic pretențios de film, o să-ți placă de minune acesta. Iar dacă mai ai și o soție cu copil, s-ar putea să scoți și vreo lacrimă la un moment dat. Este un film dramă și acțiune. Este un film nu foarte vechi, dar dacă vii după un film ca Extraction de exemplu, s-ar putea ca The next three days să ți se pară „nașpa”.
Povestea îl prezintă pe John Brennan (Russell Crowe), un tată și soț iubitor care asistă cum soția lui este arestată pentru ucidere. A făcut-o? Vei afla, dar probele sunt incontestabile. De aici începe planul lui John de a-și elibera soția din închisoare. Este o poveste bine conturată cu acțiune moderată. Trailer.
Law Abiding Citizen

Cred că am văzut filmul Law Abiding Citizen de cel puțin 3 ori și cred că am să-l mai revăd curând. Gerard Butler joacă excepțional în rolul ăsta, iar povestea filmului este cât se poate de satisfăcătoare, cel puțin o parte din ea. Filmul este puțin asemănător cu cel de mai sus, doar că în acesta, Clyde Shelton (Gerard Butler) asistă cum fata lui este omorâtă, iar soția este violată, în timp ce el este legat și incapabil să-i oprească pe hoți.
După 10 ani de planuri atent făcute, acesta se răzbună pe toți cei care au contribuit la înțelegerea care l-a salvat pe hoț, în timp ce Clyde se află la închisoare. Este un film de acțiune și dramă cu o poveste atent creată. Trailer.
Body of Lies

Body of Lies este un film tare controversat, extrem de frumos de urmărit, plin de legături indirecte cu evenimentele din acea perioadă de război și cu legături frumoase din cinematografie. Directorul filmului, Ridley Scott care mai este cunoscut printre altele și pentru filmele: Gladiator, Hannibal, American Gangster, Robin Hood, Exodus: Gods and Kings și multe altele, i-a adus pe doi dintre actorii mei preferați împreună, Leonardo DiCaprio și Russell Crowe.
Cei doi actori au mai jucat împreună într-un film prin anii ’90, pe vremea când nu erau atât de cunoscuți. Când Body of Lies a apărut în cinematografe (2008), cei doi actori erau celebri. Body of Lies este în continuare disponibil pe Netflix.
Roger Ferris (DiCaprio) joacă rolul unui agent CIA de teren al cărui obiectiv este să-l scoată la suprafață pe Al-Saleem, un lider terorist din Iordania. Ed Hoffman (Russell Crowe) este șeful misiunii și cel care îi dă ordinele direct lui Roger. Hoffman dirijează operațiunea prin telefon de pe holurile instituției, din propria casă sau de la meciul de fotbal al fetei sale.
The Prestige

Alt film cu actori preferați mie, Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, frumoasa Scarlett Johansson și directorul filmului deja renumit pentru multe filme create de el și care au intrat în istoria cinematografiei – Christopher Nolan.
De la colegi de muncă, ajung la cei mai aprigi adversari. Robert Angier (Hugh Jackman) și Alfred Borden (Christian Bale), aceștia se întrec într-o bătălie epică în a crea iluzia perfectă, dar pe drum se întâmplă lucruri neplăcute. The Prestige te transportă ușor în starea necesară de a te bucura de film, dar și în perioadă acelor vremuri.
Filmul este pe locul 47 în Top 250 cele mai bune filme, a fost nominalizat la 2 Premii Oscar, a câștigat alte 6 premii și are alte 38 de nominalizări la diferite festivaluri de film. Pe durata filmului, bătălia dintre cei doi magicieni face referire și la rivalitatea dintre Tesla și Edison. Este un film foarte bun și este disponibil pe Netflix.
Anon

Un alt film original Netflix este Bright, care îi are în rolurile principale pe Will Smith și Joel Edgerton. Un film ce a avut mare succes atât în cinema cât și pe Netflix. The Titan este un alt film original Netflix care mie mi-a atras atenția la început pentru că actorul principal din acest film este și actorul principal din Avatar.
Bright

Am observat că nu toate filmele originale făcute de Netflix ajung și în cinema, iar asta cred eu că ar fi cauza notelor mici de pe imdb, dar majoritatea mie chiar mi-au plăcut. Beneficiul mare la aceste filme, indiferent că sunt originale sau în colaborare cu Netflix, este că apar mult mai devreme pe platformă. Spre exemplu, filmul Anon a apărut pe Netflix în data de 4 mai 2018, iar în U.K și Irlanda au fost difuzate în cinema abia pe 11 mai 2018 și din câte am auzit pe alte platforme sau torente a apărut tocmai în luna septembrie 2018.
Mowgli: Legend of the Jungle

Am văzut mult prea multe variante pentru povestea lui Mowgli și cu toate astea, nu m-am putut abține să nu mă uit și la aceasta. O poveste frumoasă, ce merită revăzută la fiecare nouă adaptare.
Doar că de data asta, parcă este ceva diferit. Adică povestea este aceeași, dar se întâmplă altfel și m-am simțit de parcă mă uitam pentru prima oară la povestea lui Mowgli.
Și dacă tot vorbim de diferențe, păi să-i specificăm și pe cei care, din punctul meu de vedere, au adus un mare plus acestei noi adaptări a lui Mowgli, pe Netflix. Printre actorii care joacă în Mowgli, pe 4 dintre ei îi apreciez foarte mult și anume: Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett și Andy Serkis. Au făcut acest film, mult mai frumos decât mi-l aminteam eu.
Roma 2018

Probabil, cel mai bun film pe care îl vei vedea în acest deceniu. Definiția elementară a noțiunii de film, a fost transpusă într-un mod original, maiestuos și fără defect, în această capodoperă – Roma.
Omul care a creat acest film, este Alfonso Cuarón. Alfonso Cuarón a scris și regizat complet, filmul Roma, dar a mai și executat, încadrat și detaliat maiestuos, fiecare cadru din film.

Roma este un film monocromatic și o dramă unde vei vedea și trăii povestea unei menajere, în cadrul unei familii de clasă medie din Mexico, în anii 1970.
Nu are nici 2 luni de când filmul Roma a fost lansat și deja are 132 de nominalizări și 111 premii câștigate, la diverse festivaluri de film. Pe cât de multe nominalizări și premii câștigate are, pe atât de mult, cred că este sub-apreciat.

Sunt mult prea multe seriale și filme bune pe Netflix ca să le pot cuprinde într-un singur articol, iar asta este ceva de bine pentru că ai de unde alege. Toate categoriile posibile sunt pe platformă și este suficient să alegi una, ca apoi să-ți cauți filmul pe care să-l vizionezi pe Netflix. Acțiune, clasice, comedie, documentarii, dramă, Halloween, horror, sci-fi & fantasy, stand-up comedy și multe alte categorii. Timp să ai că filme și seriale bune sunt destule pe Netflix.
Un alt detaliu pe care l-am observat târziu, este că unele filme sunt disponibile pe Netflix pentru o perioadă scurtă de timp, după care dispar ca peste un timp să reapară. Probabil că nu pot plăti pentru acel film un an întreg. Un alt beneficiu pe care îl avem în România este grupul de Netflix, care anunță în fiecare săptămână ce s-a mai adăugat și ce a fost eliminat de pe platforma Netflix.
Așa că da, chiar recomand un cont pe Netflix mai ales că pe un singur cont pot exista mai multe sub-conturi. În felul ăsta vă puteți lua pachetul cel mai mare și împărțiți suma. Sunt sigur că platformele de acest gen vor fi viitorul în materie de filme și seriale pe care să le vizionezi de acasă sau de pe tabletă, într-o zi ploioasă.
Lasă un răspuns