Tot mai des aud clienții cum discută despre ce model de televizor să-și cumpere. Full HD sau 4k, mic sau mare, dar fără să cunoască prea bine diferențele dintre ele. Datorită informațiilor pe care le-am primit de la un client care lucrează cu televizoarele și pentru că eram nevoit să-mi înlocuiesc vechiul televizor, am reușit să aleg cea mai bună opțiune, iar timpul și experiențele prietenilor, mi-au dovedit-o.
Binențeles că atunci când am început să caut un nou televizor, am pornit cu întrebarea dacă să cumpăr un televizor Full HD sau 4K. Eram foarte tentant să aleg un model 4K pentru că la acel moment, aveam un motiv întemeiat. Dacă aveam să aleg un model Full HD, peste câțiva ani, acestea nu mai erau atât de bune, nu avea să se vadă la fel de bine. Peste tot urma să văd televizoare 4K, numai eu urma să am Full HD și nu este ca și cum îl schimb la fiecare 2-3 ani. Eu sunt de părere că un televizor se schimbă la cel puțin 5 ani, asta dacă rezistă atâta timp.
Însă am avut mare noroc cu acest client și cu mulți alții după el care mi-au spus niște detalii care băteau logica mea, la momentul la care l-am cumpărat (Decembrie 2017) încă mai sunt televiziuni care nu transmit în modul HD, cât despre 4K, nici vorbă; vorbesc doar de România.
Până urma să schimbe toate televiziunile, toată aparatura ca să treacă pe modul 4K, mai avea să dureze cel puțin un deceniu, așa că nu aveam de ce să-mi fac griji că urmează să cumpăr un televizor cu care peste 1-2 ani să nu mai văd bine.
Încă un detaliu care m-a convins, au fost banii. Televizoarele 4K, decente, săreau peste 3.000 lei și cum banii încă nu mă dau afară din casă, nu aveam nici un motiv pentru care să dau atâția bani pe un televizor pe care îl folosesc doar ca să mă uit la meciuri și jumătate dintre ele, le vizionez prin oraș, la un pub. Cât despre fifa, noroc că am prieteni mai înstăriți ca mine și jucăm doar la el acasă. Mai erau câteva modele sub 2.000 lei, dar să fim serioși, este la mintea cocoșului că dacă un televizor Full HD, bun, este în jur de 1.500 lei, unul 4K, bun, nu avea cum să fie.
După ce am ales marca, m-am uitat la recenzii pe emag la câteva modele și mă decisesem, până când am aflat, de la același client, că mai există un aspect destul de important pe care trebuie să-l iau în considerare. Un mic detaliu pe care, omul de rând nu îl descoperă atât de ușor.
Am ales un televizor la întâmplare de la Philips pentru că la aceasta marcă eu m-am oprit din căutări și puteți observa în poza de mai jos că am subliniat ultima literă din acel cod. Aparent, fiecare marcă, are un mod al ei prin care își identifică calitatea produsului sau cât de nou este. La momentul în care eu am cumpărat televizorul, litera S, era ultima apărută și asta înseamna că urma să cumpăr un model apărut în acel an, adică ultimul model.
Așa că atunci când vreți un televizor de la altă marcă și doriți să cumpărați ultimul model, puteți întreba în magazin care este modul prin care se diferențiază sau vă puteți documenta din recenziile televizoarelor. Nu am mai avut timp în acea cursă să-l întreb pe client cum se diferențiază la celelalte mărci, cele mai noi modele, dar ar trebuii să fie peste tot, la fel.
Lasă un răspuns