Lion este un film biografic bazat pe cartea nonficțiune cu titlul Lion: A long way home. Un film ce a primit 6 nominalizări pentru Oscar la 89th Academy Awards și a devenit unul dintre cele mai mari filme australiene din toate timpurile.
Povestea filmului Lion este una cât se poate de reală și ca să vă convingeți nu trebuie decât să căutați pe internet acești termeni: Lion – film – real story. Toate căutările o să vă ducă pe diverse pagini care spun povestea lui Saroo Brierley.
Nu este genul de film sau poveste care să te uimească cu priveliști care să-ți taie răsuflarea sau acțiune încât să nu mai termini floricelele, pentru că are la bază o carte biografică, iar cartea nu este departe de film.
Trebuie să recunosc că am descoperit filmul Lion în timp ce ascultam piesa de la SIA – Never give up, pentru că se află pe coloana sonoră a filmului. Pentru că melodia apare la sfârșit, când sunt afișate mai multe informații despre adevăratul Saroo Brierley, o să înțelegeți cât de perfect și cât de bine se potrivește melodia pentru acest film.
Lion este un film despre viață, karma, legile universului sau legile lui Murphy, cel puțin asta este părerea mea. Fiecare o să înțeleagă altceva din acest film, mai ales femeile care au ales să nu nască copii sau nu pot. Aceste persoane vor vedea o poveste diferită, dar pentru mine un lucru este clar și parcă este și un citat asemănător: câteodată trebuie să cazi la pământ de multe ori, ca să te poți ridica.
Unul dintre lucrurile pe care și le-a imprimat greșit în minte, dar care a făcut povestea un pic mai frumoasă, a fost un detaliu pe care l-a înțeles greșit de când era mic. Numele pe care l-a primit a fost de fapt Sheru, care în limba Hindi înseamnă Lion (Leu).
Un alt detaliu pe care îl veți observa, dar posibil să nu-i dați prea multă atenție, este că, deși Saroo Brierley și Lucy, personajele principale sunt mult timp împreună și se îmbrățișează mereu, nu se sărută niciodată în film.
Înainte de anii 1990, când a avut loc și povestea filmului, era considerat un subiect tabu să te săruți sau să flirtezi. De aceea, în multe filme o să observați acest detaliu. Regizorii, actorii și restul staff-ului, pentru că doresc să respecte cultura indiană și să se asigure că filmul va ajunge în audiența indiană, au ales să sară peste aceste detalii.
La sfârșitul filmului Lion o să vedeți viața cu alți ochi. O să apreciați și cele mai mărunte lucruri din viața voastră, pentru că atunci veți ști că nu toți au fost atât de privilegiați ca voi. O poveste despre viață așa cum nu a mai fost scrisă sau ecranizată.
Lasă un răspuns