De Ziua Națională a României am ales să ies la muncă. Poate pentru că m-am gândit că orașul o să fie liber, poate pentru că aveam deja vreo 2 zile în care nu muncisem. dar într-o oare care măsură îmi doream și eu să defilez prin oraș cu Drapelul României ancorat pe antenele de taxi, însă acum, la final chiar nu mai contează motivul. De 1 decembrie m-am plimbat de plăcere prin București. Cel puțin senzația asta am avut-o în primele ore.
În weekend am fost la vulcanizare să schimb cauciucurile. Știu, cam târziu. Iar pentru că nu am mai mers cu taxiul de atunci, azi, în timpul primei curse mi s-a aprins un martor în bord. Acest martor de bord reprezintă presiunea slabă din pneuri. M-am gândit că trebuie să fie vreo legătură cu faptul că tocmai schimbasem cauciucurile. M-am dat jos pe lângă mașină, dar nici un cauciuc nu semnala probleme.
I-am trimis un mesaj mecanicului cu eroare din bord. Între timp am mai căutat pe internet și am descoperit că acest martor ar mai putea indica și lipsa lichidului de servo-direcție din vas. Numai deștepți pe internetul ăsta, îmi spunea mecanicul când i-am spus ce am găsit pe internet.
Cu cel mai bun mecanic din București la telefon și cu o prietenie de peste 15 ani, în mai puțin de 1 minut problema a fost rezolvată.
De Ziua Națională a României îmi place să mănânc fasole cu ciolan
Părinții Elenei știau detaliul acesta și ne-au invitat pe la ei să mâncăm fasole cu ciolan cu o seară în urmă. Am fi avut de ales să mergem și azi, de 1 decembrie, dar sincer am preferat să mergem atunci. După o seară plăcută petrecută în familie și cu burțile extra mega pline, am plecat și acasă cu câteva porții, ca de obicei.
Azi, de 1 decembrie, în timp ce vorbeam cu Bogdan despre martorul aprins în bord, îmi mai spune că pe la prânz face fasole cu ciolan la garaj și dacă doresc să vin. Mintea mea era în extaz, însă stomacul meu nu. I-am spus că mă mai gândesc și îl anunț. Timpul trecea, treaba nu mergea, iar eu mă gândeam numai la fasole cu ciolan. Nu am mâncat multă mâncare făcută de mâna lui, dar aia pe care am mâncat-o a fost excepțională.
Fasole cu ciolan de 1 decembrie cu Bogdan, Costică & alți prieteni
Nu am fost mulți, însă atmosfera frumoasă merge și în mai puțini oameni. Bogdan a fost bucătarul chef, iar noi susținătorii lui. Îl susțineam mai mult cu moralul. Iar din când în când mai arunca un ochi și la mașinile din garaj și cum lucrau băieții la ele.
Vili s-a rățoit la Bogdan că nu întinde un aperitiv pe masă și din 2 pași și 3 mișcări le întindea pe masă. Am mâncat slănină cu ceapă, pâine și castraveți murați de ne-am lins pe degete. Fasolea cu ciolan se dădea în spectacol pe arzător, ia Costică pregătea un vin fiert pentru ne-șoferi.
Mâncarea a fost super mega delicioasă. Toți l-au lăudat pe Bogdan. Câțiva au avut nevoie de câteva momente pentru a-și trage sufletul ca să mai scoată ceva cuvinte de laudă, pentru că burțile erau prea pline.
După ce toată lumea l-a felicitat pentru mâncarea delicioasă, l-am auzit cum se lăuda singur – ați văzut că și mecanicii știu să gătească?
După o seară petrecută în familie și altă zi petrecută cu prietenii la garaj, pot să spun că sunt fericit de cum am petrecut aceste zile libere. Nu am avut nevoie neapărat să plec din București pentru a petrece Ziua Națională a României.
Lasă un răspuns