Piața de crypto monede este în cădere liberă de câteva luni, prin urmare nu mă mai așteptam să întâlnesc pe cineva acum care să fie afectat, cu atât mai puțin o angajată ANAF care să fie supărată de căderea crypto monedelor.
Discuția s-a purtat telefonic cu, probabil, sfetnicul ei în privința crypto monedelor, nu cu mine, un simplu șofer de taxi care nu poate să aibă habar poate nici măcar de existența acestei invenții.
Atitudinea clientei
Deși la început vorbea calm și în termeni ce o recomanda ca un expert în crypto monede, gesticulând și explicând că după părerea ei piața se așează acum și cel mai probabil acesta este zona aia deep, de care toți vorbesc.
Dar atitudinea imediat i s-a schimbat și din cunoscătoare a ajuns foarte temătoare.
Fuuuuuuck!!! Dar cum este posibil? Acum trebuia să fie pe creștere. Tu ce zici? să ies acum de pe ea? Că de 2 zile pierd câte o sută de euro pe zi. Da, înțeleg.
Păi am zis că își revine. Dar acum nu știu ce să fac. Dacă ar mai cumpăra lumea și-ar reveni un pic și aș ieșii imediat, măcar să închid pe zero.
Nu vor să învețe nimic…
Desigur că nu există nici o problemă nicăieri și domeniul crypto încă este ceva în care să investești, după părerea clientei mele. Problema ei acum era dacă să vândă ce deținea și să scoată în euro sau în altă monedă crypto.
Oricum nu avea de gând să se oprească aici, deja avea planul făcut cu banii „surplus” pe care urma să-i aibă. Dilema cea mare era dacă să cumpere noua monedă crypto în două plăți diferite, să aibă două dețineri diferite sau să facă o singură tranzacție mare. Și pentru că v-am spus că era vorba de euro, clienta mea investea numai în mii de euro.
Rezumat
- lucrează la ANAF. Asta nu înseamnă că trebuie să fii mare economist sau afacerist, dar nici casieriță nu cred că era. Adică era ora 10, câți angajați încep munca la ora 10?
- investește mii de euro în crypto monede
- și toate cunoștințele și mișcările ei din piață le face numai după ce vorbește cu cineva.
Sper doar că nu dă sfaturi de investiții și la altcineva.
Toate astea în timp ce companiile de la noi dau dividende tot mai mari de la an la an. Prețul acțiunilor este stabil (luând în calcul războiul și recesiunea care urmează), iar companii precum OMV Petrom oferă dividende speciale, cu randament de aproape 10%, chiar dacă a mai oferit unul acum câteva luni. Am scris aici mai pe larg despre acțiuni la bursă.

Lasă un răspuns