Instacamp este cea mai mare conferință a creatorilor de conținut vizual din România și vreau să vă împărtășesc câteva gânduri despre experiența mea la acest eveniment. Evenimentul a fost pe 10 iulie la JW Marriott și am avut ocazia să ascult diferiți oameni talentați din domeniile lor, în 3 sesiuni, dar și să socializez cu o parte dintre ei în pauze.
Prin acest articol doresc să înțelegeți importanța acestor evenimente și cum puteți aplica în viața personală, la locul de muncă sau într-un hobby toate lecțiile de la acești experți în social media sau orice alt domeniu de care ține conferința. Experiențele personale ale acestor oameni sau discuțiile private din pauze vă pot aduce răspunsurile pe care le căutați.
O conferință bună din care să plecați cu multe noi informații și relații personale și profesionale trebuie să aibă în primul rând mulți vorbitori care să vină pe scenă, brand-uri mari care sponsorizează evenimentul și cel mai important, un bun organizator de evenimente, iar la capitolul acesta Evensys ține ștacheta ridicată.
Treaba cu sponsorii este importantă pentru că în primul rând pleci de la eveniment cu amintiri unice și personalizate, dar cel mai important este când îi asculți. Am fost la câteva evenimente și de fiecare dată când a venit un reprezentant de la Samsung am fost uimit de informațiile lor, statisticile pe care le fac (vezi poze mai jos), dar și relația lor cu influencerii sau creatorii de conținut. Mereu am fost fascinat de cum reușește un brand să aibă o relație lungă și prosperă cu influencerii.
Printre invitați la Instacamp 2019 sau #instacamp19, atenția mi-a fost captată cel mai mult de Alex Gâlmeanu și metodele lui de practică în fotografie, Brîndușa Bîrsan și sfaturile ei pe care orice persoană care dorește să aibă o viață lungă pe Instagram ar cam trebui să le cunoască. De Brîndușa am fost cel mai uimit și de nivelul la care a ajuns pentru că o prietenă cu care am mers împreună la eveniment și care o cunoaște de ani buni mi-a povestit multe despre ea și cum a clădit totul în timp și de la zero. A fost ca o pastilă motivațională, mai ales pentru cei care sunt la început sau nu au curajul de a începe ceva propriu.
Pe Marian Hurducaș este întotdeauna o plăcere să-l ascult pentru gândirea neconformistă și experiențele prin care a trecut în urma proiectelor sale nenumărate, dar dacă tot vorbesc de gândire neconformistă, consider că profesorul Vlad Eftenie este lecția vie pe care fiecare dintre noi avem datoria de a-l asculta. Omul acesta are un mod atât de diferit de a vedea absolut orice încât mă uimește de fiecare dată. Practicile lui neconvenționale mă uimesc și chiar m-a încurajat să încerc și eu ceva diferit. De data aceasta chiar am de gând să-mi schimb metodele.
Pentru a vedea cum arată arta vie, vă recomand profilul personalul de Instagram a lui Vlad Eftenie. Vă avertizez că s-ar putea să pierdeți noțiunea timpului în acest loc mistic.
În ultima sesiune, chiar dacă eram obosit, am fost uimit de acești oameni. N-am fost de acord cu jumate dintre ei și practicile lor, dar faptul că au fost toți pe scenă în același timp și la aproape orice subiect s-au contrazis între ei, am reușit să înțeleg punctul multora de vedere.
Sesiunile de la Instacamp 2019 pot fi urmărite pe internet, dar pentru cine dorește un sfat direct și personal de la oricare dintre vorbitori, nu o poate face din spatele unui ecran. Acesta este motivul principal pentru care astfel de evenimente și conferințe merită atenția celor care doresc mai mult. Relaționarea din pauze și atmosfera din locație este un plus enorm pentru care eu consider că ocazional, o zi liberă de la muncă și un bilet merită investiția, pentru că beneficiile sunt incomensurabile.
Printre discuțiile față în față pe care le-am avut la Instacamp 2019, consider că cea cu Manafu a fost printre cele mai productive și n-ar fi frumos din partea mea să nu vă îndemn să-i urmăriți profilul. Problema este că omul acesta face atât de multe încât nu știu ce să vă recomand, așa că vă îndemn să-i vizitați blogul personal și decideți de acolo pe ce canal rămâneți. P.S. vă recomand și canalul de Instagram – manafu.ro.
Știu că evenimentul a fost transmis live pe Facebook, deci puteți încerca pagina lor de Facebook sau direct pe Instacamp.ro pentru a urmări cele trei sesiuni de la Instacamp 2019.
Pentru alte poze făcute de mine la Instacamp 2019, puteți sa vizitați profilul de Instagram – Confesiuni din taxi.
P.P.S știu ca pozele nu sunt foarte reușite. Caut o metodă prin care să schimb asta pe viitor.
Lasă un răspuns