Am auzit și văzut în taxi mult prea multe povești cu oameni disperați să ajungă la cabinetul unui medic veterinar. După toate aceste experiențe m-am gândit că nu pot să fiu atât de indiferent pe acest subiect când poate să vină un medic veterinar cu ambulanță la domiciliu.
De obicei eu refuz să iau în taxi oameni cu animale de companie. Am făcut-o la început când m-am apucat de taxi și la final am rămas mereu cu bancheta plină de păr, iar situația unde am zis stop a fost când animalul a urinat în mașină. Sunt conștient că nu a avut nici o vină clientul și nici următorii pe care i-am refuzat, un animal se mai poate emoționa și atunci se scapă. Însă eu nu sunt obligat să-i iau.
Îmi pare nespus de rău când fac asta pentru că iubesc animalele, dar meseria mea constă în a transporta în mare parte oameni și vă întreb: v-ați mai urca în mașină dacă vă spun că pe locul unde stați tocmai s-a scăpat un câine și nu am avut suficiente șervețele umede ca să șterg? Iar la spălătorie costă în jur de 150 lei ca să spăl bancheta cum trebuie.
Mă gândesc că pentru asta există medici veterinari care vin cu ambulanța la domiciliu în București.
Prin ce trece un om care nu găsește mașină să-și duc animalul la medic
A fost un caz când am cedat. Eram în mers și cineva dintr-o stație stb îmi făcuse cu mâna. În acel moment nu am observat că lângă ea zace un animal. Vine la mine și îmi spune că are un câine bolnav și mă imploră să o duc la o clinică veterinară. I-am spus motivele pentru care nu mai fac asta și că la final, când cursa o să facă 10-20 lei, nu o să fie dispusă să-mi plătească 150 lei curățarea tapițeriei dacă animalul face pipi în mașină.
În acel moment mi-a pus 200 lei pe scaunul din față și mi-a zis în caz că face, îi păstrezi.
Era roșie la față, de la plâns și cocoșată de la greutatea animalul pe care a trebuit să-l care până în stația stb. La telefon nu a găsit nici un taxi care să vină să o ia, iar la acel moment nu cunoștea nici un număr de telefon al vreunui medic veterinar care să vină cu ambulanța la domiciliu.
Am cedat și am acceptat-o. Am ajutat-o să se urce în mașină. Avea chiar și o păturică pe care a dat-o în două, și-a pus-o pe picioare, iar câinele peste pătură. Din cauza problemei câinele nu s-a mișcat deloc toată cursă și am ajuns la final fără probleme.
A fost incredibil de recunoscătoare pentru ca am ajutat-o, deși, din câte mi-a povestit pe drum, de când are câinele, odată pe an are câte un episod de genul acesta și de fiecare dată trece prin același scenariu. La tot ce mă gândeam atunci era de ce nu ai numărul de telefon al unui medic veterinar care vine cu ambulanța la domiciliu?
Veterinar la domiciliu
Am acceptat invitația de a scrie despre aceste situații și pentru a veni în ajutorul oamenilor care caută un medic veterinar cu ambulanță la domiciliu. Chiar vă recomand acest site și să salvați numărul lui de telefon. Vine oriunde în București și în localitățile apropiate la orice oră.
Umblând pe site-ul lor am găsit o mulțime de informații, bune pentru atunci când o să mă mut la casă cu curte și o să-mi iau și eu câte animale.
Boala cea mai des întâlnită este parvoviroza la câini. În comentariile articolului menționat mai devreme am descoperit o nouă lume, o lume a oamenilor uniți pentru același scop, de a găsi soluții la animalele lor. Iar cel mai frumos este sentimentul de recunoștință al oamenilor care și-au rezolvat problema cu ajutorul unui medic veterinar.
Mai multe informații despre animalele de companie:
- Pisica mea se scarpină – cauze, diagnostic, tratament
- Cele mai des întâlnite boli la puii de câine
- Cancerul la câini
- Prețul castrării la motan
- Insuficienta renala cronica la pisici
Zeci de articole asemănătoare cu răspunsuri la tot felul de întrebări legate de animale găsiți pe acest blog.
Lasă un răspuns