E acea perioada a anului în care parcul Herăstrău îi atrage pe oamenii curioși, dar în special pe cei romantici, cu un loc unic în București – Cireșii înfloriți din Grădina Japoneză. Frumusețea primăverii nu a fost niciodată mai vie, mai colorată și mai plină de viață.
După o iarnă cu temperaturi scăzute și vreme instabilă, primăvara îi răsfață pe oamenii plimbăreți cu frumusețile ei cele mai de preț. Razele de soare ce alunecă printre cireșii dornici de selfie-uri, iarba verde, catifelată și deasă, copiii care se bucură de frumusețile naturii și care zburdă printre romanticii ce doresc un colțișor doar pentru ei sunt doar câteva înfățișări ale primăverii de care te poți bucura în Grădina Japoneză din parcul Herăstrău.
Grădina Japoneză din parcul Herăstrău a fost redeschisă publicului în aprilie 2018, după ce o perioadă mai lungă a fost închisă. Refacerea grădinii japoneze s-a realizat după o colaborare între Ambasada Japoniei în România, Primăria Municipiului București și specialiști ai Universității de Arhitectură „Ion Mincu”.
Citește și: O plimbare de după-amiază la Palatul Stirbey Buftea
În Japonia există o tradiție foarte veche ce datează din anii 700 și anume admirarea florilor. Această tradiție se numește – Hanami. Cireșii înfloriți din Grădina Japoneză din parcul Herăstrău mai sunt cunoscuți și sub numele de sakura. Acești cireși înfloresc în perioade diferite, în funcție de zone. În România acest moment se întâmplă prin luna aprilie, iar acea scurtă perioadă în care cireșii vor înflori, va fi un loc unic și de neratat, iar pentru îndrăgostiți va fi locul perfect pentru o plimbare romantică. Cel mai frumos moment pentru o astfel de plimbare va fi la asfințit.
Datorită meseriei de taximetrist trec zilnic pe lângă o mulțime de parcuri, unele mai mici și mai lipsite de activitate ca altele, la multe dintre ele pot chiar să le văd capătul, dar nu acesta a fost și cazul după plimbarea pe care am făcut-o în parcul Herăstrău.
În timp ce traversam parcul înspre Grădina Japoneză, asta a fost puțin după ora prânzului, am observat o slabă activitate prin parc, asta un pic și pentru că m-am obișnuit cu aglomerațiile din weekend când abia reușeam să trec cu bicicleta, dar când am intrat pe aleea din care se face accesul în Grădina Japoneză, parcă eram în alt parc. Oameni foarte mulți, în special părinți cu cărucioare de copii, grupuri de fete care se uitau fără încetare la pozele pe care tocmai le făcuseră, dar și tineri cu fluturi în stomac (eu nu am mai găsit nici un fluture prin Grădina Japoneză).
Citește și: Strada Xenofon – singura stradă în trepte din București
Odată ce am intrat, nu-mi venea să cred de activitatea din grădină. Copiii alergau printre cireși, se urcau pe Munte, se jucau cu racheta de tenis și se zbenguiau prin jurul Lacului. Avansând către jumătatea grădinii am întâlnit pasionații de copaci înfloriți care făceau poze, fetele ce se pozau printre cireșii din Grădina Japoneză, iar spre sfârșit, oamenii care doreau un pic de liniște pentru a citi.
În timpul meu petrecut în Grădina Japoneză, au intrat și au plecat extrem de mulți oameni. Mulți veneau, se uitau, admirau și plecau, alții rămâneau, dar toți erau fascinați. Consider că Grădina Japoneză din parcul Herăstrău este un loc ce face cinste Bucureștiului frumos și indiferent de statutul social, job sau preferințele de socializare, o plimbare merită făcută, în special pentru admirarea cireșilor japonezi.
Lasă un răspuns