Am fost ieri la Cinema Elvira Popescu din București și am văzut în avanpremieră filmul Little Joe. Impresia mea este că Little Joe este un film educativ și informativ despre conceperea, creșterea și influența florilor pentru noi, oamenii. Spre exemplu am aflat, printre altele, că florile trebuiesc udate mai des, decât am crezut eu inițial.
Câte ceva despre povestea filmului
Alice (Emily Beecham – care a câștigat și premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2019, pentru rolul din Little Joe), este o mamă singură ce lucrează într-o companie specializată în dezvoltarea unor specii noi de plante.
Alice a creat o floare folosind un virus încă neaprobat și spre surprinderea celorlalți colegi, uimiți că ei nu i-a murit încă floarea, Alice îi minte în primă fază, iar colegul ei Chris (Ben Whishaw), o susține.
Floarea pe care Alice a creat-o este sterilă, motivul fiind ca aceasta să-și poată redirecționa energia către polen. Dacă floarea este udată constant, menținută la o anumită temperatură și i se vorbește, aceasta își face fericit proprietarul, modificându-i ușor comportamentul.
Folosind un virus încă neaprobat și faptul că planta este sterilă, polenul pe care aceasta îl emană îl înrobește pe cel care o miroase și este în stare să-și dea viața pentru ca floarea Little Joe să supraviețuiască, și cam de aici majoritatea încep să o ia razna. Deși nu avea voie, Alice aduce acasă un exemplar din laborator pentru fiul ei, Joe, moment în care îi dă și numele de Little Joe.
Joe fură cardul de acces al mamei sale și își duce prietena de la școală să vadă și ea floarea, iar de acolo inspiră și ea polenul florii Little Joe și automat intră intră și ea în clubul Little Joe. Deși aceștia râd și se ironizează ca ar face parte dintr-un grup, pentru că ei au fost infectați și sunt în stare să facă orice pentru floarea Little Joe, adevărul nu este departe.
Povestea filmului se petrece la începutul anilor 2000 și, pe lângă curajul de a transmite un astfel de mesaj printr-un film, în Little Joe se mai poate observa și mitul femeii nebune, spaima de-a pierde copiii, workaholismul și competitivitatea extremă a lumii corporatiste.
Acest horror hipnotic, inclasabil, cu atmosferă stranie, zombificată, amplificată de imaginea alienantă a lui Martin Gschlacht și de coloana sonoră excentrică a lui Teiji Ito și Markus Binderadds, te înfioară, te captivează și ți se insinuează încet, dar sigur, în minte ca niciun alt film recent.
Aceasta este recenzia mea pentru filmul Little Joe care va fi lansat în România de Voodoo Films începând cu 6 martie și va putea fi văzut în București, Bistrița, Iași, Suceava, Timișoara, Cluj Napoca, Piatra Neamț, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Vaslui, Lugoj, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Slobozia.
Aici puteți viziona trailerul pentru filmul Little Joe.
Lasă un răspuns