Primul lucru pe care îl descoperi de la apropiați, când afli că au aplicația Tinder pe telefon, este că au instalat-o doar de fun, ca să se distreze. Chestia amuzantă este că tinerii singuri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, au aplicația Tinder instalată pe telefon, cel puțin asta am observat la clienții mei. Deci cumva toți oamenii ăștia au în comun metoda asta de distracție. Ce chestie.
Tinder în România este așa…ceva de distracție, deși la ce oameni am întâlnit aici, n-ai zice. Însă în alte țări, mai ales în USA, tinder-ul este sport extrem, dar noi suntem mai timizi și ne este rușine să recunoaștem.
3 tipuri de femei pe care le-am întâlnit pe Tinder
Femeia directă. Femeia care știe ce își dorește și nu se ascunde după degetul mic de la piciorul stâng. Genul acesta de femei am întâlnit două sau trei și de fiecare dată a doua întâlnire avea loc la ea acasă. Când mă trezeam cu propunerile astea scoase din jobenul magic, credeam că mă ia la mișto. Adică mai rar așa specimen de femeie. Tot respectul pentru femeile directe și sincere.
Femeia indecisă. Una din cele mai plictisitoare experiențe. Adică se vede de la o poștă că își dă interesul să câștige atenție. Râde la cele mai proaste glume ale mele. Dacă la terasa unde ne aflăm, ne servește vreo femeie…nu apuc nici să mă uit la chelneriță să-i mulțumesc că tinderița trebuie să facă ceva pentru a primi atenție.
Cu femeile din categoria asta nu e bine să te uiți în altă parte când ești cu ea la masă că în următoarele 5 minute ai niște ochi de himeră care stau fixați pe tine. Dar la sfârșit, când încerc să o sărut…zici că încercam să-i bag un cui în talpă. Păi cum? Așa de la prima întâlnire?
Femeia fictivă. Aici nu sunt sigur dacă există cu adevărat aceste femei sau sunt creații fictive. Adică scăpam de chat-ul enervant din aplicație și conversam pe whatsapp, stabileam întâlnirea, dar nu mai apărea. Mi-am luat țeapă de două ori. A treia nu mă mai frig.
La început chiar credeam în mitul că Tinder crează conturi fictive ca să fim noi mulțumiți de aplicație. Însă ceva s-a întâmplat și ea s-a răzgândit. Dar am ales să cred că aceste femei se tem să nu ajungă într-o discuție cu prietenele lor nu pot să vin că diseară ies la întâlnire cu cineva de pe Tinder. Și apoi vor râde de ea.
Tinder rezolvă problema cu timpul
Când eram la început cu Tinder-ul și am ajuns de la prima sau a doua întâlnire, acasă la ele, nu înțelegeam de ce fac asta, dar acum mi-a fost confirmat și de către clientele din taxi. Am întâlnit câteva cliente care nu s-au ferit și am vorbit foarte deschis despre subiect.
Știm că pentru mulți jobul ocupă mult timp și asta poate deveni stresant. Timpul liber îl păstrăm pentru îngrijirea personală (activități fizice, saloane sau curățenie pentru cine stă singur). Ne mai întâlnim cu vechi prieteni, mergem la shopping sau alte treburi, dar pentru întâlniri nu mai există timp.
Tinder rezolvă problema asta. Asta am înțeles eu de la femeile care mă invită la ele în dormitor din prima sau a doua întâlnire. Asta mi-au confirmat și trei cliente din taxi. Preferă să facă sex cu niște străini de câteva ori și trec la următorul, până ajung la unul cu care se potrivesc.
Decât să mergi la enșpe mii de întâlniri unde ai nevoie de timp să te aranjezi, bani de taxi și consumație. Poate mai lași și ceva neterminat la muncă, doar ca să nu întârzii și să faci o impresie proastă. Iar pe urmă, după ce ajungi cu el/ea în pat și faceți în sfârșit sexul ăla, constatați că nu vă potriviți. Timp pierdut, nu?
Probleme la nivel comportamental
Aplicațiile online de dating, dar și chat-ul de pe telefon ne schimbă comportamentul. Sigur aveți prieteni sau cunoștințe care sunt anti social media. Uitați-vă la diferențele dintre aceste două categorii de oameni. Uitați-vă la gesturile, zâmbetele și expresiile faciale pe care le face o persoană care nu (prea) folosește acest gen de aplicații vs cineva dependent de ele.
Persoana dependentă de aplicații și social media este atât de activă, fericită și genul de persoană lângă care chiar îți dorești să te afli. Dar atunci când nu mai este online, parcă stai de vorbă cu un străin sau chiar o piatră.
La fel am descoperit și pe Tinder. Sunt femei care folosesc aplicațiile pentru că le fac viața mai ușoară, pentru că le aduc un plus de valoare și atât, apoi rămân conectate la prezent. Dar mai sunt și femeile care stau mereu cu telefonul în mână. Femei care deși nu mai sunt la muncă, răspund la mail-uri în timpul întâlnirii. Femei care atunci când ajung la masă își scot telefoanele și le pun pe masă, că dacă le caută cineva.
Lasă un răspuns