Am observat pe propria experiență, dar și din mărturisirile clienților și ale prietenilor că atunci când se află în concediu, apetitul pentru citit este mult mai mare. Indiferent că vă aflați deja la mare, la munte, stați acasă sau pe drum către orice altă destinație, ar fi recomandat să aveți o carte bună la voi. În funcție de numărul de zile în care sunteți plecați, puteți să măriți și numărul de cărți.
Am avut recent un cuplu tânăr pe care i-am dus la aeroport și pe drum el și-a întrebat partenera dacă a pus și cărți în bagaj, iar ea a răspuns că a luat 3 cărți. Aveau să fie plecați pentru o săptămână.
Din discuțiile pe care le-am avut cu clienții și cele proprii, am ajuns în prezent la aceste recomandări de cărți pe care puteți să le citiți de plăcere în vacanță.
8 cărți pe care le vei adora
Un bărbat pe nume Ove – Fredrik Backman. O poveste puțin tristă, dar mai mult amuzantă. O poveste diferită ce se citește extrem de ușor, iar la sfârșitul oricărui capitol rămâi sigur cu un zâmbet pe buze. O poveste a unui bărbat pe nume Ove care nu are stare, dar la final și-o găsește. Găsiți o recenzie completă aici.
Hoțul de cărți – Markus Zusak. Aveți grijă cu cartea asta, s-ar putea să vă placă și să nu o mai lăsați din mână. Deși are o poveste tare emoționantă, mulți au mărturisit că au plâns la final, este și captivantă, dar nu trebuie uitat din vedere faptul că veți fi în concediu. Deci mare grijă. Oricum este o carte ce trebuie citită.
Pacienta tăcută – Alex Michaelides. Sincer vă spun că rar mai găsiți cărți ca Pacienta tăcută. Din câte cunosc este prima carte a lui Alex Michaelides, în România este apărută din Februarie 2019. Este plină de review-uri (majoritatea pozitive, are nota puțin peste 4 din 5, iar asta înseamnă foarte mult) și deja se vorbește ca fiind cartea anului 2019.
Este plină de suspans, iar asta se vede din primele pagini. Se citește ușor, este captivantă, iar finalul este total neprevăzut. Vă mai trebuie să știți altceva pentru a vă convinge că este genul de carte pe care să o citiți în vacanță? Eu n-aș crede.
Cărți cu întâmplări adevărate
Necredincioasa – Ayaan Hirsi Ali. Mulți o văd pe Ayaan Hirsi Ali drept o eroină pentru lupta ei personală, doar pentru că este musulmană. Eu o consider o lectură obligatorie pentru orice femeie care are nevoie de puțină încredere în forțele ei proprii. Mai ales cele care are nevoie de un exemplu de urmat sau pur și simplu caută o lecție de viață, din păcate nu și unică.
Pornind de la povestea ei individuală, creează o operă de dimensiuni universale. Triburi, clanuri, familii, mutilare genitală, căsătorii aranjate dezumanizare sunt doar câteva din problemele pe care Ayaan Hirsi Ali ni le aduce la lumină. Descrierea de pe coperta cărții făcută de The New York Times este pur și simplu picătura care umple paharul.
Coco Chanel – Edmonde Charles-Roux. O istorie ce trebuie cunoscută de publicul larg, o carte ce trebuie citită cu multă atenție pentru că nu este deloc simplă, ba din contră, s-ar putea chiar să vă plictisească pe unii dintre voi. Este o carte mai pretențioasă care nu spune numai și numai povestea persoanei care a influențat lumea modei și care a devenit idolul a și mai multora dintre noi, ci mai aduce și puțină istorie.
Mai sunt alte cărți care spun (sau încearcă) povestea lui Coco Chanel, diferența este că aceasta a fost publicată la scurt timp după moartea creatoarei de modă, restul fiind ceva mai recente. Este ca și cum desfaceți o bere dimineața și o beți seara. Care sunt șansele să mai aibă un gust bun?
O prințesă americană – Leslie Carroll. Ce carte poate fi mai bună pentru citit în concediu decât o poveste de dragoste adevărată atât pentru tot ceea ce înseamnă Familia Regală, dar și pentru alesul inimii? Leslie Carroll face o treabă nemaipomenită prin documentarea minuțioasă despre Meghan Markle și Prințul Harry.
Vă recomand cu căldură această carte despre prinți și prințese, despre dragoste și cum visele devin realitate. O carte perfectă pentru un concediu perfect!
Povestea mea – Michelle Obama. Fără nici o altă prezentare, Michelle Obama și a ei poveste. Povestea mea se menține în topuri, iar majoritatea cititorilor o laudă. Nu este chiar cea mai ce, dar este suficient pentru a te bucura de o carte bună. Așa cum am preconizat în cele mai citite cărți în 2018, cartea este un bestseller și va mai fi în continuare.
Inteligență erotică – Esther Perel. Majoritatea cititorilor știu și înțeleg că pentru a asimila cât mai bine informațiile dintr-o carte, spațiul în care vă aflați trebuie să vă ofere liniște. Eu spre exemplu nu pot să citesc cărți de dezvoltare personală la muncă, cu atât zgomot în jurul meu. Din acest motiv recomand această carte să o citiți în cele mai liniștitoare momente ale voastre.
Ce coincidență, tocmai vorbeam de recomandări de cărți pentru vacanță. Esther Perel este un terapeut de cuplu și de familie foarte cunoscut care se dedică, de peste treizeci de ani, ajutorării și salvării cuplurilor ce se confruntă cu o mulțime de probleme în viața intimă și nu mai cunosc pasiunea. Liniștea și intimitatea unui concediu sunt cele mai bune momente pentru a citi Inteligență erotică.
Cu oricare din aceste cărți alegeți să plecați în vacanță, vă asigur că nu vă veți plictisi, poate doar persoanele cu care plecați se vor supăra că nu mai lăsați cartea din mână. Lectură și vacanță plăcută!
Oprisan Ioana a zis
Sunt f interesata de tot ce publicati